27.6.2017. 14:03
0
Srednjoškolci iz Njemačke umjesto na ekskurziju gradit će igralište u Sarajevu
Srednjoškolci iz Stuttgarta prikupili su 15.000 eura za ekskurziju, ali umjesto toga planiraju doći u Sarajevo i učestvovati u volonterskom radu na izgradnji igrališta u okviru vrtića ''Pčelica'' na Kovačima.

Firma ''KuKuk -Kultur.de" Stuttgart donirat će i dopremiti iz Njemačke potrebni mobilijar, a igralište će biti prilagođeno uzrastu djece koja pohađaju vrtić.

Šefica Sektora za lokalni razvoj Općine Stari Grad Selma Velić kaže da je firma ''KuKuk -Kultur.de" poznata po izgradnji ekoloških igrališta širom svijeta.

- Tragom tih saznanja poslali smo prijedlog za saradnju i izgradnju igrališta u Starom Gradu. Odmah su prihvatili našu ideju, a srednjoškolci su prikupili potrebna sredstva. Dolazak volontera i predstavnika firme očekujemo sljedeće sedmice - navela je Velić.

Novo igralište imat će travnatu podlogu, u skladu s ekološkim principima, a mobilijar će biti drveni, bez metalnih predmeta, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.