3.7.2017. 13:24
0
Posjeta NUBBiH Christophera Benetta i Anice Alvarez iz Londona
Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku Bosne i Hercegovine, danas su posjetili osnivač i izvršni direktor Fondacije za zaštitu historijskog naslijeđa Christopher Bennett i predstavnica privatne Fondacije za održavanje kulturnog naslijeđa Anica Alvarez, iz Londona.

Svrha posjete bio je obilazak Centra za digitalizaciju Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH te upoznavanje sa situacijom, statusom i poslovanjem NUBBiH.

Anica Alvarez kao predstavnica fondacije, u mogućnosti je donirati i potpomoći otvaranje centara za digitalizaciju i u drugim institucijama od značaja za kulturu Bosne i Hercegovine, što je  bio slučaj sa Fondacijom za zaštitu historijskog naslijeđa, koja je donirala neophodnu opremu za Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku BiH i time doprinijela i pomogla u digitalizaciji i očuvanju stare, rijetke knjige i stare periodike. 

Direktor NUBBiH Ismet Ovčina primio je Alvarez i Benetta te ih tokom razgovora upoznao o trenutnoj situaciji u Biblioteci, pravnim i financijskim statusom, kao i postignućima ali i poteškoćama sa kojima se ta institucija svakodnevno susreće, saopćeno je iz Ureda direktora NUBBiH.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.