5.7.2017. 22:30
0
Predsjedništvo SDA još nije povuklo ukor Mehmedoviću, poručio da opet neće podržati akcize
Predsjedništvo SDA 24. aprila izreklo je javni ukor državnom poslaniku SDA Šemsudinu Mehmedoviću koji do danas nije povučen. Epilog je to trakavice oko glasanja za set zakona o akcizama s obzirom da je Mehmedović bio protiv, a za vrh SDA to je bilo dovoljno za povlačenje sankcija. Ranije su iz SDA isključeni Senad Šepić, Sadik Ahmetović i Salko Sokolović koji sada djeluju u Klubu Nezavisni blok. Zvanično, Mehmedović im se nije pridružio.


Iako je izbjegavao govoriti o ovoj temi te nije odgovarao na novinarska pitanja oko javnog ukora i svom statusu u SDA više je nego jasno da je Mehmedović ponižen od vrha stranke u čijem je osnivanju i sam učestvovao. No, on čeka njihov potez, piše agencija Patria.

Od 24. aprila do danas održane su još dvije sjednice Predsjedništva SDA ali o Mehmedoviću ni riječi.

Mehmedović ima punu podršku OO SDA Tešanj na čijem je čelu, a na vanrednoj skupštini održanoj početkom maja zatraženo je od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića povlačenje mjere ukora.

Mehmedović za sada miruje i suzdržava se od komentara na račun vrha stranke i predsjednika Izetbegovića, ali je jasno da očekuje konačni stav o svom statusu. Do tada je nezvanično poručio da ukoliko akcize ponovo dođu na dnevni red PD PS BiH neće imati njegovu podršku.

Zanimljivo je da je danas Mehmedović na sjednici PD PS BiH kada se glasalo o tome da li će se ili neće razmatrati izvještaj o radu Vijeća ministara 2016. godinu glasao kao Klub SDA te je sa 16 glasova ipak odgođena rasprava dok je protiv bilo 14 poslanika. Taj izvještaj dobio je nekoliko negativnih komisijskih mišljenja, a tijesnom većinom je došlo do odgode. 

(Patria/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.