13.7.2017. 11:42
0
MOBiH: Pripadnici OSBiH učestvuju u gašenju požara na području općine Jablanica
Na osnovu ukazane potrebe i hitnog zahtjeva Operativno-komunikacijskog centra - 112 (OKC-112) Ministarstva sigurnosti BiH, u ranim jutarnjim satima angažiran je helikopter Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći u gašenju požara na području općine Jablanica.

- Zbog nemogućnosti lokalne zajednice da se vlastitim snagama i sredstvima odupru snažnoj vatrenoj stihiji na vrlo nepristupačnom i opasnom terenu, u ranim jutarnjim satima, kao podrška snagama angažiranim u operaciji gašenja požara, angažiran je jedan helikopter iz sastava brigade Zračnih snaga  i protivzračne odbrane OS BiH – saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U saopćenju se navodi da je prethodnog dana, 12. jula u poslijepodnevnim satima, u periodu od 19.00 do 21.00 sat, helikopter OS BiH u svom angažmanu na istom području je u dva naleta izbacio dva vedra vode (4 tone) te utrošio 1 500 litara GM1.

- Oružane snage BiH nalaze se u stalnoj pripravnosti da po zahtjevu civilnih organa vlasti i stanovništva svim raspoloživim snagama i sredstvima, u okviru raspoloživih operativnih kapaciteta i sposobnosti, budu angažirane na pružanju pomoći u reagiranju na prirodne i druge nepogode i katastrofe, odnosno u svim ovakvim i sličnim vanrednim situacijama tamo gdje to bude prijeko potrebno – navode iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA/Merima Druškić) 

OSBiHMOBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.