21.7.2017. 13:01
0
Početkom avgusta biće održana tradicionalna manifestacija „Odbrana BiH-Igman“
Tradicionalna manifestacija „Odbrana BiH-Igman“ 2017. ove godine biće obilježena 3. i 4. avgusta. U proteklih 13 godina ova manifestacija se održava na prostorima šehidskog spomen-mezarja Kovači, ratnog tunela D-B, planine Igman i prostora ratne džamije Igman, pa će tako biti i s ovogodišnjom.
Organizacioni odbor manifestacije “Odbrana BiH – Igman” još ranije je usvojio program manifestacije i finansijski plan, kada je i utvrđeno da otvaranje manifestacije započne 3. avgusta (četvrtak) na Memorijalnom centru Kovači, dok će centralna manifestacija, dan poslije, biti održana na Igmanu.

Cilj ove manifestacije je da okupi preživjele učesnike odbrane iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, kako bi evocirali uspomene i sjećanja na teške godine borbe protiv agresora, kao i da se upoznaju mlade generacije sa značajem borbe u sudbonosnim danima odbrane kako Igmana, tako i glavnog grada i države.

Uz uobičajene aktivnosti polaganja cvijeća na spomen-obilježjima i mjestima stradanja i odavanja počasti, kroz programske sadržaje planiran je vjerski te kulturno-umjetnički program, sportske aktivnosti i obrazovni sadržaj.

Iz Organizacionog odbora manifestacije su istakli da su sedam kantona i Brčko Distrikt BiH već prihvatili obaveze koje imaju u vezi s ovom manifestacijom i da su najavili dolazak po dva autobusa veterana.

Generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.