22.7.2017. 10:30
0
U Jablanici proglašeno stanje prirodne nesreće
Stanje na požarištima u Jablanici je stabilizirano, nakon padavina kiše u petak u popodnevnim satima, te cjelodnevnih akcija pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, šumara, planinara i GSS-a u cilju zaustavljanja prodora požarne linije na lokalitetu Veliko Sljeme i širem rejonu prema Plasisa, sopšteno je iz Civilne zaštite Jablanica.

Naime, nakon štu su u petak neutralisani zaostali požarni čvorovi u predjelu Sljemena, došlo je do razbuktavanja požarnog čvora u nižim dijelovima, prema podnožju Plase, te je osoblje je preusmjereno na pružanje pomoći vatrogascima u rejonu prema Plasi. Podršku u snabdjevanju vodom i opremom, te u razmještaju ljudstva pružile su Oružane snage BiH. 

 Salem Dedić, načelnik općine Jablanica je u skladu sa preporukom viših organa i na prijedlog Općinskog štaba civilne i protivpožarne zaštite, donio Odluku o proglašenju prirodne i druge nesreće na području MZ Doljani i MZ Jablanica II, čime su se stekli uslovi za angažovanje svih raspoloživih kapaciteta preduzeća i građana sa područja Općine Jablanica i njihovo stavljanje u funkciju gašenja požara.

 U popodnevnim satima na područje požarišta pala je kiša, koja je dovela do stabilizacije stanja. 

 Također, pripadnici Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog križa Općine Jablanica posjetili su u petak Logistički centar Federalne uprave civilne zaštite na lokalitetu Risovac, te uručili im donaciju u hrani i piću.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.