23.7.2017. 19:52
0
Helikopter OSBiH krenuo prema Mostaru da pomogne u gašenju požara
Helikopter Oružanih snaga BiH poletio je prema Mostaru kako bi pružio pomoć u gašenju požara - potvrdio je Feni direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

- Sad je već puno mirnija situacija. Helikopter je otišao prema Mostaru i vrlo brzo će početi gasiti požar. Ovo je jedna akcija iz predostrožnosti, jer smo imali požar relativno blizu kuća, a tokom noći se mogla zakomplikovati situacija s nepovoljnim vjetrom - kazao je Solak.

Situacija je, kako je istakao, pod kontorom i ovo su aktivnosti koje su uobičajene.

Operativno-komunikacijski centar 112 Ministarstva sigurnosti BiH dobio je danas zahtjev iz Federalne uprave civilne zaštite za pomoć u gašenju većeg šumskog požara na područu Brkanovog brda kod Mostara koji je odmah bio proslijeđen Oružanim snagama BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.