27.7.2017. 10:50
0
HDZ 1990 umanjio prava vatrogascima, nakon što su spasili njihove domove u Mostaru
Iz HDZ-a 1990 su ocijenili da nacrt Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu koji je Parlement Federacije BiH usvojio natpolovičnom većinom umanjuje ionako nedovoljna prava vatrogasaca u Federaciji.


"Osim umanjenih primanja vatrogascima, nacrt ovoga zakona ukida i pravo općinama i gradovima na financijsku pomoć viših razina za sufinanciranje vatrogastva. Dodamo li činjenicu kako je nacrt ovoga zakona kreiran bez znanja vatrogasaca i bez njihovih predstavnika, onda je to dodatni udarac ovoj populaciji, koja se ovih dana nesebično bore sa požarima koji su zahvatili veći dio Hercegovine", saopćeno je. 

"Pitamo se kako je ovakav nacrt zakona mogao podržati HDZ BiH i njihovi zastupnici iz Mostara, koji su posljednjih dana promatrali ove ljude kako se bore sa vatrenom stihijom štiteći upravo njihove domove i obitelji", navodi se, između sotalog, u saopćenju HDZ-a 1990. 

 (Patria/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.