27.7.2017. 13:35
0
Akademska zajednica pozvala OHR da zaustavi Vladin Zakon o visokom obrazovanju u KS
Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA) održao je otvoreni sastanak na kojem je razmatran Prijedlog Zakona o vosokom obrazovanju Kantona Sarajevo. Rektor UNSA-a dr. Rifat Škrijelj najavio je da će zatražiti smjenu ministra obrazovanja KS Elvira Kazazovića i njegovog pomočnika Sifeta Kukuruza, ukoliko se predloženi Zakon o visokom obrazovanju usvoji na sjednici Skupštine Kantona 31. jula.


Niz je zamjerki akademske zajednice na Prijedlog Zakona o Visokom obrazovanju u KS, od ubraznog prelaska Univerziteta na trezorsko poslovanje, do prevelike slobode koja se daje privatnim fakultetima na uštrb javnog Univerziteta u Sarajevu.

Rektor UNSA dr. Rifat Škrijelj rekao je da se Zakon o visokom obrazovanju u KS donosi bez saglasnosti akademske zajednice, provodi se nasilje, te da će se on nastaviti boriti svim pravnim sredstvima da zaštiti Univerzitet.

Dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu dr. Nedžad Korajlić pozvao je OHR da snagom autoriteta od Vlade Kantona Sarajevo zatražiti povlaćenje iz procedure Prijedlog Zakona o visokom obrazovanju u KS.

(Patria/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.