2.8.2017. 9:43
5
Dragan Lukač poništio listu Komisije i napravio svoj izbor kandidata za posao u FUP-u!
Spisak od 15 kandidata za prijem u Federalnu upravu policije na mjesto policajac lično je napravio direktor Dragan Lukač te se oglušio na listu koju je sačinila Komisija prema ostvarenim rezultatima kandidata, piše agencija Patria.

Tako je Lukač od 50 kandidata, onog sa 48. mjesta stavio na 15. iako je imao 52 boda. Prvih 15 plasiranih prema ocjeni Komisije imali su od 71 boda do 67 koliko je ostvario 15. na listi.

No, Lukač je na svoju listu ipak stavio imena koja su bila daleko ispod 15. mjesta. Tako je kandidate sa 18., 27., 42. i 48. mjesta stavio među prvih 15. Upravo zbog toga posao u FUP-u neće dobiti kandidati koji su na listi Komisije zauzeli 10., 11., 12. i 14. mjesto. Ovi kandidati izjasnili su se kao Bošnjaci. Njihova mjesta zamijenjena su sa kandidatima koji su se izjasnili kao Hrvati i jedan iz reda Ostalih. 

Iako je Komisija napravila listu najuspješnijih kandidata, Lukač je očito imao druge planove. Nakon što su mediji objavili jedan od ovih primjera, iz FUP-a su uputili reakciju da oni nisu biro za zapošljavanje niti centar za socijalni rad. 

Dokumenti koje objavljujemo pokazuju kako je direktor FUP-a koji je već odavno trebao biti u penziji oglušio se na ocjenu Komisije. Jasno je da posao ipak neće dobiti najbolji kandidati već oni podobni bilo po nacionalnoj ili političkoj liniji.

(NAP/Alen Avdić)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.