13.9.2017. 19:43
0
Bez prisutva opozicije razmotrene sve tačke sjednice NSRS-a, iz SDS-a traže smjenu Čubrilovića i Aćića
Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini, bez prisutva opozicije, večeras su okončali raspravu o svih 18 tačaka dnevnog reda.

Očekuje se glasanje i kraj ovog burnog zasjedanja.

Kako je na početku zasjedanja rekao predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, sjednica se održava u maloj sali Narodne skupštine zbog fizičkog onemogućavanja održavanja sjednice u plenarnoj sali.

Zasjedanju su na početku prisustvala 52 narodna poslanika od 83 koliko ih ukupno broji Narodna skupština. Opozicioni parlamentarci su ostali u zgradi Narodne skupštine, ali nisu mogli prići maloj sali gdje su zasjedale njihove kolege iz SNSD-a, DNS-a, SP-a, nekoliko samostalih poslanika i iz Koalicije "Domovina.

Opozcionarima nije omogućeno da prisustvuju zasjedanju, jer im je Čubrilović izrekao mjeru udaljenja sa sjednice zbog fizičkog sprečavanja rada parlamenta, jer na dnveni red nije uvršten revizorski izvještaj o stanju budžeta RS-a za 2016, na čemu su insistirali.

Iz SDS-a, PDP-a i NDP-a su tvrdili da mjera udaljavanja nije u skladu s Poslovnikom Skupštine, jer im mogu biti izrečene samo pojedinačne kazne, te najavili da će tražiti smjenu predsjendika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića i generalnog sekretara Marka Aćića.

Poslovnikom je definirano da su mogli uložiti prigovor tri minuta nakon što im je kolektivno izrečena kazna.

(Fena / Haris Ahbabović)

NSRSSDSPDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.