14.9.2017. 14:42
0
SDS poručuje: SNSD je agent Hrvatske u BiH
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) juče je u Predstavničkom domu PS BiH još jednom potvrdio da ova partija nije ništa drugo do agent interesa susjedne Republike Hrvatske, kritikovali su iz SDS-a, prenosi Patria.

SNSD je nastavio juče odbijanjem da podrži poziv Republici Hrvatskoj da se riješi pitanje granice kod Kostajnice. Neshvatljivo je i sramotno da vrh SNSD-a i njihovi poslanici čak nisu smjeli da podrže poziv Hrvatskoj i EU da se ubrzaju aktivnosti na obezbjeđenju sredstava za gradnju mosta na Savi kod Gradiške, da se trasa preko Popova polja uvrsti u dio Jadransko-jonskog autoputa čime bi oživjeli Hercegovinu, te da se pokrene projekat revitalizacije ''Unske pruge'' od Novog Grada“, saopćeno je iz centrale SDS-a.

Za njih je, naveli su u reakciji, neshvatljiva snishodljivost SNSD-a prema Hrvatskoj, „koja ide čak do te mjere da, ne samo da ne smiju osuditi povampireno ustaštvo i pokliče ''Za Dom spremni!'', kao ni činjenicu da Srbi nisu konstitutivni u tri kantona sa hrvatskom većinom, nego se ne osuđuju pozvati na afirmaciju ekonomskih interesa Republike Srpske jer ne znaju šta o tome misli HDZ u Hrvatskoj.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.