22.9.2017. 17:00
0
MUP ZDK iz saobraćaja isključio 15 'učeničkih autobusa'
Tokom obimne akcije kontrole vozila koja sudjeluju u javnom saobraćaju pripadnici policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona zbog tehničke neispravnosti su iz saobraćaja isključili 15 autobusa kojima se vrši prijevoz učenika.


Početkom školske godine, policijski službenici su na svim putevima na području Kantona realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s posebnim akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila kojim se vrši prijevoz učenika.

Akcija je realizovana u saradnji sa stanicama za tehnički pregled vozila, gdje su vozila, nakon izvršene kontrole i uočene neispravnosti, upućivana na vanredni tehnički pregled. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema prijevozničkim firmama i vozačima, zbog činjenja naznačenih prekršaja.

- Prilikom ove akcije kontrolisano je ukupno 66 autobusa, vlasništvo 23 prijevozničke firme. Na vanredni tehnički pregled su upućena 34 autobusa, od kojeg broja je 15 autobusa isključeno iz saobraćaja zbog tehničke neispravnosti, što znači da je 44 posto neispravnih autobusa od ukupnog broja autobusa upućenih na vanredni tehnički pregled. Zbog utvrđenih prekršaja, u ovoj akciji je izdato 48 prekršajnih naloga, od čega 16 prekršajnih naloga pravnim licima, 16 prekršajnih naloga odgovornim osobama u pravnim licima i 16 prekršajnih naloga vozačima - saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću policije MUP-a ZDK.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK upozorava sva pravna lica koja se bave prijevozom putnika, kao i sve druge učesnike u saobraćaju, da ne stavljaju u promet i pogon vozilo koje je tehnički neispravno, kako ne bi ugrozili svoju sigurnost, sigurnost osoba koja prevoze i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Policija je najavila da će nastaviti provoditi slične akcije u saobraćaju, koje će biti usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da upravljaju motornim vozilima koja ne zadovoljavaju kriterije tehničke ispravnosti.

(FENA/Amila Alijagić)

MUP ZDK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.