23.9.2017. 10:00
0
Odgovor na eventualne prirodne katastrofe: BiH dočekuje 1.400 učesnika velike NATO vježbe
BiH će do 29. septembra na širem području sjeveroistočne Bosne biti domaćin terenske vježbe NATO EADRCC koja otklanja posljedice katastrofa "Bosna i Hercegovina 2017".

Pripreme za ovu vježbu s civilnim strukturama NATO-a, koja će učvrstiti saradnju NATO-a i BiH, traju više od godinu dana.

- Ova vježba je veoma interesantna za BiH jer je prilika da dođemo do novih obuka, treninga te učenja novih lekcija iz raznih situacija u kojima se simuliraju određene nesreće, ugrožava imovina i život građana - rekao je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

Ova vježba će okupiti 1.400 učesnika iz 34 zemlje koje dolaze uglavnom iz NATO struktura.

- Ova vježba je velika prilika da i naše civilne strukture nauče puno toga u smislu zaštite i spašavanja. Ovo je također prilika da naučimo djelovati zajedno sa sličnim ili istim strukturama izvan BiH - rekao je Mektić podsjetivši kako nam se to dogodilo 2014. godine za vrijeme poplava.

Podsjetio je da se prirodne katastrofe koje čine veliku štetu i nanose žrtve dešavaju u BiH i istakao da će ova vježba dati efikasan odgovor na sprečavanje posljedica tih katastrofa.

 (NAP/Merima Druškić)

NATO
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.