26.9.2017. 12:35
1
Naša stranka: Nema poziva ni materijala za hitnu sjednicu o vodosnabdijevanju
Naša stranka saopćila je danas da zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo dva dana pred hitnu tematsku sjednicu kantonalne skupštine o stanju u preduzeću Vodovod i kanalizacija nisu dobili ni poziv ni materijale.


Iz ove stranke poručuju da ozbiljnost situacije u kojoj građani Sarajeva provode veći dio dana bez vode zahtijeva i ozbiljne pripreme za donošenje što boljih prijedloga i rješenja.

- Materijali su zastupnicima morali biti dostavljeni istog dana kad je sjednica najavljena. Ako nisu, to pokazuje nemar Vlade prema trenutno glavnom problemu KS - navode iz Naše stranke.

Zastupnik Naše stranke u Skupštini KS Edin Forto kaže da još od 2014. godine kontinuirano upozoravaju Vladu, pozivaju na odgovor te nude prijedloge u oblasti vodosnabdijevanja.

- Imali su skoro tri godine da ovu sjednicu pripreme, ali evo nisu to učinili ni dva dana prije nje - zaključio je Forto, saopćeno je iz Naše stranke.

(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.