29.9.2017. 19:34
0
Otvoren trodnevni Samit mladih: Cormack pozvala mlade da budu lideri pozitivnih promjena
Danas je zvanično počeo novi projekat USAID-a, simboličnost naziva re: Generacija, koji u BiH provodi Međunarodni republikanski institut (IRI) i Udruženje Magacin Kabare.


Projekat za cilj ima okupljanje do 200 mladih ljudi iz BiH koji će, kao educirani i trenirani agenti društvenih promjena, u naredne dvije godine postati nosioci zagovaranja pomirenja i razumijevanja u svojim lokalnim zajednicama.

Samit je svečano otvorila Ambasadorica SAD-a u BiH Maureen E. Cormack, a pristunima se obratio i Borislav Spasojević direktor IRI-a, te Emir Kapetanović direktor Udruženja Magacin Kabare.

Cilj ovog Samita je da kroz različite radionice i predavanja educira i osnaži mlade, te im omogući efikasnije i efektnije zagovaranje pitanja koja proističu iz diskriminacije, nacionalizma, segregacije unutar njihovih zajednica.

Mladim aktivistima će na tom putu podršku pružiti panelisti i predavači iz svijeta politike, umjetnosti, sociologije i drugih branši.

Novinar: Amila Alijagić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.