3.10.2017. 13:30
0
Otvorene nove prostorije Biroa za zapošljavanje Općine Vogošća
Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo, uz podršku vlade Švicarske, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) danas je i zvanično otvorila nove prostorije Biroa za zapošljavanje Općine Vogošća.

Služba je za potrebe ovog općinskog biroa, nakon 17 godina čekanja i rada u neuvjetnim prostorijama, kupila novi poslovni prostor i infrastrukturno ga prilagodila evropskim standardima, koji zahtijevaju šaltersko poslovanje i individualan pristup strankama, odnosno organizovanje i realizaciju individualnog ili grupnog savjetovanja te organizaciju info seminara. 

Direktor JU Službe za zapošljavanje KS-a Midhat Osmanbegović na otvaranju je izjavio da ova institucija nastoji da svi biroi u KS-u budu u skladu s novim standardima. 

- Ono što je posebno značajno jeste da se u radu fokusiramo na savjetovanje i obuku onih koji traže posao, što se prije svega može uraditi kroz individualni pristup i primjenu individualnih planova zapošljavanja. U konačnici vraćamo se misiji službe  intenzivnijem posredovanju u zapošljavanju, ali i intenzivnijoj komunikaciji s poslodavcima - kazao je Osmanbegović. 

Naveo  je da je s današnjim danom na evidenciji Službe za zapošljavanje KS-a 66.776 nezaposlenih, a na području općine Vogošća više od 5.000, te da vjeruje da će novim metodama rada pomoći nezaposlenim da se brže integriraju u tržište rada i budu konkurentniji.

Otvaranju Biroa za zapošljavanje prisustvovali su kantonalna ministrica za rad socijalnu politiku, raseljane osobe i izbjeglice Amela Dautbegović i David Kramer, zamjenik direktora za saradnju pri Ambasadi Švicarske u BiH. 


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.