5.10.2017. 13:33
0
Kampus ostaje bez vode, apel ViK-u da promijeni režim redukcije
Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj potvrdio je da dnevne redukcije stvaraju probleme u odvijanju nastave na fakultetima UNSA-e, a posebno onih na području Kampusa, piše agencija Patria.

- Na zadnjoj sjednici Senata je prijavljen problem. Tražio sam da mi ti fakulteti dostave pisanu informaciju. Prijavio je Poljoprivredno-prehrambeni fakultet i ja sam već ostvario kontakt sa direktorom VIK-a da zatražimo drugačiji režim redukcija da nam se u radno vrijeme ne uvode redukcije na visokoškolskim ustanovama ako to bude moguće – kazao je Škrijelj.

Nastava je počela na svim organizacionim jedinicama UNSA-e, a najveći problem imaju fakulteti koji pripadaju grupaciji prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka i grupaciji medicinskih nauka gdje se izvodi i praktična nastava.

Ove školske godine upisano je oko 3.000 studenata, a na cijelom UNSA je oko 30.000 studenata. Nepostojanje osnovnih higijenskih uslova remeti odvijanje nastave kao i obavljanje svih aktivnosti studenata na fakultetima.

Razlog za zabrinutost leži u činjenici da na ovakav način može vrlo lako doći do zaraze koja bi se vrlo brzo širila među ovom populacijom. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.