11.10.2017. 11:42
10
ViK: Smijenjen direktor Nezir Hadžić, ko će sjesti u užarenu stolicu?
Nadzorni odbor ViK-a u sastavu Rasim Mezit, Senad Smajlović i Damir Saračević smijenili su direktora ovog preduzeća Nezira Hadžića, te se sada čeka ko će preuzeti užarenu stolicu, piše agencija Patria.

Kako je krajem septembra poručio premijer KS Elmedin Konaković nakon smjene menadžmenta Vodovoda i kanalizacije ViK će imati potpuno drugo lice. 

- Očekujte potpuno drugo lice vodovoda, posebno kada smijenimo i menadžment. Radit će više ekipa na popravci kvarova, više ekipa koje će raditi na terenu. Puno njih će raditi na komuniciranju, na javljanju telefona. Bit će odmah promijenjena sistematizacija. Ukoliko bude viška radnika, sigurno će doći do otpuštanja – kazao je Konaković 21. septembra.

Ono što ostaje novom menadžmentu je i kredit EBRD-a koji Parlament FBiH još nije odobrio. Taj novac oko 50 miliona KM je još uvijek na čekanju. Od rekonstrukcije vodovodne mreže u ovoj godini neće biti ništa. Do tada nam ostaju redukcije sa uredno ispostavljenim računima. 

Konaković nije krio riječi hvale za članove Nadzornog odbora navodeći da nemaju veze sa politikama niti sa njim, ali svojim znanjem su izabrani od nas koji smo preuzeli teret odgovornosti za cijelu priču oko preduzeća.

(Merima Druškić/NAP)

10
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.