26.10.2017. 9:08
0
Prijem u Vijećnici povodom nacionalnog praznika Austrije
Ambasador Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Martin Pammer, vojni ataše brigadir Michael Pesendorfer i trgovinski savjetnik Philippe Kupfer s partnerima organiziraju za danas prijem u sarajevskoj Vijećnici povodom proslave nacionalnog praznika Austrije, najavljeno je iz austrijske ambasade.

Prvi put će na ovom prijemu biti uručena odlikovanja trojici pojedinaca za unapređenje odnosa Austrije i Bosne i Hercegovine.

Najavljen je i bogat kuturno-zabavni program kojim se dodatno naglašavaju tradicionalno jake veze dviju zemalja.

Austrija proslavlja 26. oktobar kao nacionalni praznik od 1955. godine, kada je u Nacionalnom vijeću usvojen Zakon o trajnoj neutralnosti. Od tada se razvila u jaku državnu naciju s uređenjem demokratske vladavine prava, funkcionirajućeg socijalnog partnerstva, socijalne tržišne ekonomije i stalnog aktivnog opredjeljenja za osnovna građanska i ljudska prava.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.