28.10.2017. 20:15
0
Posjeta delegacije Fondacije 'Marmara' prilika za jačanje saradnje Turske i BiH
Visoka delegacija Fondacije "Marmara" iz Turske, na poziv potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Melike Mahmutbegović, nalazi se u višednevnoj posjeti BiH, koju je potpredsjednica FBiH ocijenila značajnaom, istakavši da za cilj ima jačanje prijateljstva dvije zemlje, kao i uspostavljanje još bliže poslovne i kulturne saradnje.


U delegaciji su Mujgan Suver i prof. dr. Sema Kalayciloglu.

- Prilika je ovo i da našim gošćama približimo život u BiH, predstavimo neke zanimljive buduće projekte, ali i da ih pobliže upoznamo sa onim što se desilo u proteklom ratu na ovim prostorima - naglasila je Mahmutbegović, koja je i domaćin ove posjete.

Nakon posjete Sarajevu i sastanaka s predstavnicima društvenog i političkog života BiH, danas je upriličena posjeta Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici te susret i razgovor s majkama Srebrenice. Delegacija iz Turske, u pratnji domaćina, položila je cvijeće i odala počast žrtvama genocida te obišla kompleks Memorijalnog centra u Srebrenici.

Delegacija iz Turske imala je priliku posjetiti Mostar, obići nacionalni spomenik i spomenik svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a, Stari most, čija je rekonstrukcija završena zahvaljujući finansijskoj podršci Republike Turske, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.

(FENA/Amila Alijagić)

BiHTurska
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.