1.11.2017. 16:10
0
Demobilisani borci ARBiH Srebrenica i preživjeli učesnici “Marša smrti” pješače do Vukovara
Ove godine, po prvi put Organizacija demobilisanih boraca ARBIH Srebrenica i preživjeli učesnici “Marša smrti” iz jula 1995. godine, iz Srebrenice su odlučili da organizuju i učestvuju zajedno sa Udrugom “Koraci mira” iz Odžaka u “Maršu mira” od Srebrenice do Vukovara.


Cilj Marša mira Srebrenica – Vukovar je odavanje počasti  žrtvama Vukovara i žrtvama genocida iz Srebrenice sa porukom da se zločini više nikad, nigdje i nikome ne ponove.

Planirano je da učesnici “Marša mira” Srebrenica-Odžak-Vukovar  prepješaće oko 340 kilometara od Srebrenice do Vukovara za 12 dana. Polazak učesnika “Marša mira” planiran je za utorak 07.11.2017. godine u 10,00 sati iz Memorijalnog centra Potočari.

Dolazak učesnika “Marša mira” u Vukovar planiran je za Subotu 18.11.2017. godine i učešće u  koloni sječanja na žrtvu Vukovara i odavanje počati žrtvama Vukovara u povodu obilježavanja 26. godišnjice.

Planirana ruta pješaćenja za učesnike Marša mira je: Potočari-Konjević Polje-Liplje-Nezuk- Kalesija-Tojšići-Tuzla-Ormanica-Gradačac-Modrića-Odžak-Prud-Šamac-Slavonski Šamac – Cerna-Andrijaševci-Rokovci-Vinkovci-Nuštar – Vukovar, a učestvovaće od 30 - 50 učesnika.
Ideja za organizovanje Marša mira Srebrenica – Vukovar pristekla je kao moralna obaveza preživjelih žrtava genocida iz Srebrenice s obzirom na činjenicu da, već nekoliko godina, u obilježavanju godišnjica genocida nad Bošnjacima iz Srebrenice učestvuju i građani Vukovara  koji svojim učešćem u Maršu Mira i Biciklističkim ultramaratonom dolaze da odaju počast žrtvama genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.