4.11.2017. 14:30
0
Wigemark: Penzije su skandalozno male i vrlo je malo radnih mjesta u BiH
Ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, kazao je danas u Sarajevu da je u našoj zemlji vrlo malo radnih mjesta.

"Sa korupcijom se svi susreću pa i mladi, pogotovo u kontekstu traženja zaposlenja kada im je vrlo često potrebno da imaju veze, pa i u nekim slučajevima moraju plaćati da bi našli posao", kazao je Wigemark.

On se osvrnuo i na problem sa kojim se suočavaju penzioneri u Bosni i Hercegovini.

"Ohrabren sam da je novi zakon o PIO prošao sve procedure i uskoro bi trebao biti na razmatranju u Federalnom parlamentu. Penzije su skandalozno male, ali istovremeno je riječ i o sistemskom problemu", naveo je Wigemark.

On je ohrabrio domaće lidere da čuju zahjteve mladih ljudi.

"Sa svoje strane bih ohrabrio domaće lidere da pokušaju da više čuju mlade ljude, ako ništa iz razloga što su oni njihovi budući glasači", naveo je Wigemark.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.