4.11.2017. 18:49
4
Iz SDS-a poručuju: Trasa brze ceste Beograd - Sarajevo mora da vodi preko Istočnog Sarajeva
Iz Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Istočno Sarajevo danas je poručeno da će insistirati da trasa brze ceste Beograd-Sarajevo mora da vodi preko Istočnog Sarajeva, jer to smatraju jedinom šansom za privredni i ekonomski razvoj grada.

Iz ovog odbora navode da se ne smiju zanemariti interesi i stavovi građana Istočnog Sarajeva, najzaslužnijih za stvaranje Republike Srpske. 

Gradski odbor SDS-a ističe da bi Istočno Sarajevo tako bilo u prilici da razvija turizam kao jedinu razvojnu šansu, te napominje da razvoj jedne regije nije moguć bez odgovarajuće putne infrastrukture. 

U saopštenju je napomenuto da je i Predsjedništvo Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo izričito pri stavu da nova trasa puta Sarajevo-Beograd ide preko Istočnog Sarajeva, koje je simbol stvaranja Republike Srpske. 

"Vlada Republike Srpske proteklih godina nije radila ništa na poboljšanju infrastrukture i puteva u našoj regiji da bi građane istočnog dijela Republike Srpske povezala sa maticom Srbijom", tvrde u Gradskom odboru SDS-a Istočno Sarajevo. 

(Srna / Haris Ahbabović)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.