7.11.2017. 9:38
0
Inzko podnosi Izvještaj UN-u: Dodik ublažio retoriku o otcjepljenju RS nakon sankcija SAD-a
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko danas će se obratiti Vijeću sigurnosti UN-a i podnijeti 52. izvještaj generalnom sekretaru UN-a o stanju provedbe mira u Bosni i Hercegovini.
Iz OHR-a navode da Izvještaj pokriva period od 22. aprila do 21. oktobra 2017. godine.

U Izvještaju, koji je dostupan na stranici OHR-a, Inzko između ostalog navodi da su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i drugi članovi njegove stranke smanjili učestalost poziva za otcjepljenje Republike Srpske i raspad Bosne i Hercegovine nakon uvođenja sankcija protiv predsjednika RS od strane Sjedinjenih Američkih Država u januaru 2017. godine, a u Izvještaju podsjeća i na to da „neki hrvatski političari nastavili su zagovarati reorganizaciju zemlje po etničkim crtama“.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.