11.11.2017. 20:15
0
Zvizdić: 'Narod zna' ko je pokrenuo evropski i NATO put i ekonomski razvoj BiH
Predsjedavajući Vijeća ministra BiH Denis Zvizdić reagirao je na tekst koji je objavljen u današnjem izdanju "Dnevnog avaza", pod naslovom "Zvizdić namjerno blokira put u NATO".


- Autor na tragikomičan način pokušava da diskredituje moju ličnost, koristeći laž i manipulaciju kao sredstvo za ostvarenje cilja. Zbog toga s gnušanjem odbacujem sve navode u tekstu jer su potpuno neistiniti i sročeni s neuspjelim ciljem nanošenja štete meni lično i uspjehu koji je Vijeće ministara BiH postiglo u procesu napredovanja ka NATO savezu - kaže se u reagovanju Zvizdića.

Navodi da je istina da se uvijek s dnevnog reda Vijeća ministara BiH skidaju one tačke kojima ne prisustvuje ovlašteni predlagač, te da je „to bilo i u ovom slučaju, jer zbog službenih obaveza sjednici nije prisustvovao resorni ministar pravde“.

- Ali istina je i da to nema nikakve veze sa institucionalnim kapacitetom njihovih prava i obaveza. Pravobranilac koji redovno prima dobru plaću treba da radi svoj posao ili da vrati plaću u budžet BiH. Osim toga, i u vezi s temom MAP-a i NATO-a, (još važnija i jedina istina koju "Avaz" namjerno i ciljano prešućuje) jeste da je upravo u ovome mandatu Ministarstvo odbrane BiH odnosno Vijeće ministara (kojim ja predsjedavam) zajedno s Predsjedništvom BiH napravilo najveći pomak u realizaciji uvjeta za aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO-u - istaknuo je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Zvizdić smatra da javnost treba znati i to „da prethodni sastav Vijeća ministara BiH (u kojem su sjedili aktuelni predsjednik SBB-a i tadašnji predsjednik SDP-a) po pitanju realizacije uvjeta za članstvo u NATO-u nije uradio ništa“.

- Upravo zbog toga, te političke opcije danas plasiraju neistine i uobičajenom “naknadnom pameću” pokazuju lažnu brigu o krucijalnim društvenim i državnim procesima pokušavajući oprati savjest zbog višegodišnje blokade u kojoj su držali evropski i NATO put BiH. Stoga sam sasvim siguran (a i brojne ankete to pokazuju) da “narod zna” ko je pokrenuo evropski i NATO put i ekonomski razvoj BiH oličen u rastu ekonomskih parametara, najvećem poslijeratnom izvozu, rastu BDP-a, rastu industrijske proizvodnje, turizma, novih radnih mjesta, jačanju međunarodne saradnje i da će svačiju ulogu adekvatno vrjednovati. Naravno, autor teksta će primitivne i neistinite navode o tzv. “poznanstvima” morati dokazati na sudu - navodi predsjedavajući Vijeća ministara BiH, saopćeno je iz njegovog kabineta.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.