13.11.2017. 15:25
0
Cvijanoviću 14 godina robije za ubistvo rođaka
Dragiša Cvijanović (59) iz Šipraga, opština Kotor Varoš, osuđen je na 14 godina zatvora za ubistvo rođaka Radoslava Cvijanovića (41), u kojeg je, po presudi, iz pištolja pucao 1. juna, i to prvo u ruku, a zatim mu je, ranjenom, ispalio i smrtonosni hitac u leđa.
Za teško ubistvo osuđen je na 13 i po godina i još godinu je osuđen za nedozvoljeno držanje oružja tako da je jedistvena kazna 14 godina.

Presuda je danas izrečena u banjalučkom Okružnom sudu, gdje je Dragiša u petak priznao krivicu, rekavši da mu je žao što je ubio Radoslava.

Optužnica je, podsjetimo, Dragišu teretila da se prvo ispred lokalne trgovine posvađao sa Radoslavom, te ga izvrijeđao, zbog čega ga je Radoslav udario pesnicom.

"Optuženi je potom otišao kući prijeteći Radoslavu riječima 'platićeš ti meni', da bi potom oko 20 časova, sa pištoljem zadjenutim za pojas, došao u baštu ugostiteljskog objekta, gdje se napio (1,04 promila)", piše u optužnici.

Kada je u tu baštu, 1. juna oko 21 sat došao i Radoslav, posvađali su se, a potom su izašli na put, s tim što je između njih stao T.D. kako bi spriječio sukob.

"Nakon toga se optuženi izmaknuo iza leđa T.D., te iz pojasa izvadio pištolj, repetirao ga i u pravcu Radoslava ispalio jedan metak. Hitac ga je pogodio u spoljašnji dio desne nadlaktice, izašao na unutrašnjoj strani nadlaktice, ušao u najniži dio desne strane grudnog koša, pružajući se kroz gornji dio trbušne duplje, a potom izašao na lijevoj strani grudnog koša i ušao u lijevu podlakticu, gdje se zadržao", piše u optužnici.

Ranjeni Radoslav pao je na koljena, a Dragiša mu je prišao i ispalio mu još jedan metak u leđa. Iste večeri Radoslav je preminuo.

(Nezavisne/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.