15.11.2017. 15:03
0
Magazinović: Opozicija u RS-u je u službi Milorada Dodika
Današnja blokada rada institucija Bosne i Hercegovine odnosno neodržavanje sjednica Predstavničkog doma i Vijeća ministara pokazala je da je predizborna kampanja već počela.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović je, nakon što je odgođeno održavanje sjednice Predstavničkog oma, izjavio novinarima da su danas na nastavku sjednice konstatirali da je od 14 zastupnika iz entiteta Republika Srpska prisutan samo jedan zastupnik, da imaju kvorum za rad Predstavničkog doma, ali je vrlo problematično pitanje da li imaju uvjete i za odlučivanje.

Iz SDP-a su jasno kazali da je postojao način da se dođe do načina da Parlamet radi. Denis Bećirović (SDP) kazao je da se ne slaže sa odlukom Kolegija Predstavničkog doma, jer danas je postojao kvorum za rad za razliku od mišljenja predsjedavajuće Borjane Krišto.

- Odgovorno tvrdim da je postojao i način da se odlučuje u Predstavničkom domu, jer je ovo antidejtonsko ponašanje, nedolazak na sjednicu – istakao je Bećirović.

Njegov stranački kolega Saša Magazinović (SDP) ističe da je blokada definitvno čim nema sjednice, te da je samo pitanje koliko će blokada trajati.

- Ali, je ovo jedan od događaja koji pokazuje da će Milorad Dodik biti predsjednik RS-a dok god ga služi zdravlje i dok on to bude želio, budući da opozicija u RS-u radi upravo ono što im on kroz svoje izjave sugeriše da rade. Dakle, opozicija u RS-u je u službi Milorada Dodika i nezaslužuje da pobjedi na narednim izborima u koliko se nastavi tako ponašati – jasan je Magazinović.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.