15.11.2017. 17:13
0
"Dogovorili smo se da u narednih mjesec dana vidim s Izetbegovićem možemo li naći novog partnera"
Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić zatražio je od predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da do Božića pokuša zajedno s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem pronaći novog koalicijskog partnera.

-   Radončić želi da ja razgovaram s drugim partnerom kako bi našli adekvatnog partnera da obnaša vlast kako ne bi došlo do bilo kakve eskalacije krize u funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti na svim razinama u BiH – kazao je Čović novinarima nakon sastanka s Radončićem u Mostaru.

 - Dogovorili smo se da u narednih mjesec dana vidim s Izetbegovićem možemo li naći novog partnera – kazao je Čović, dodavši kako je skeptičan prema tome.

 Radončić je istaknuo kako su mandati SBB-ovih ministara na raspolaganju predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari.

- Vidjet ćemo kako da iz ove situacije izađemo na najodgovorniji  način, a da ne napravimo kaos koji netko priželjkuje. Netko želi da budemo nervozni, ali mi nećemo biti nervozni – poručio je, između ostalog, Radončić. Istaknuo je kako je SBB ozbiljna stranka i da neće praviti anarhiju kakva je nastala izlaskom Demokratske fronte.

 - Federacija je kralježnica i sve ovo će se odraziti i na državni i na županijske razine smatra Radončić te je napomenuo kako nema kontakte s Izetbegovićem “jedan na jedan”.

- Ja sam industrijalac i biznismen i ako vas jednom izvođač radova prevari da kasni s rokom, da vas vara za cifre vi s njime nećete treći put razgovarati. Molio sam Čovića da razgovara s Izetbegovićem i da HDZ i SDA nađu novog koalicijskog partnera – istaknuo je Radončić.

 Navodeći kako ih označavaju kao kočničare, istaknuo je kako i jesu kočničari “da se ova zemlja uvodi u nepotreban konflikt, da se rade prljave privatizacije kao sa Sarajevo osiguranjem, da se vodi obiteljska nepotistička politika u Kliničkom centru”. 

-  Mi ćemo uvijek biti protiv takve politike – ustvrdio je predsjednik SBB-a.

 Tijekom sastanka dvojica stranačkih lidera razgovarali su i odnosima sa susjednim zemljama

-  Mi sa Hrvatskom i sa Srbijom želimo imati prijateljske odnose, jer to je osnova za vođenje naše vanjske politike. Bojim se da  smo, zbog kojekakvih aktivnosti, poteza i izjava prema Hrvatskoj i prema Srbiji ovih dana, a donedavno i prema Crnoj Gori, destabilizirali te odnose. Sada to treba sve pokušati vratiti u normalu – istaknuo je Čović.  

 Upitan da prokomentira današnje neodržavanje sjednice državnog Parlamenta i Vijeća ministara jer su srpski predstavnici otišli u Banju Luku na konzulatcije, a sve zbog Izetbegovićeve sporne izjave oko Kosova, Radončić je naveo kako izjava oko Kosova nije sporna, već da je za njega sporno to što je rekao da je spreman za rat.

 - To što je on kazao je užasna šteta prema Bošnjacima. Mi smo najveća žrtva rata i strašan je haran prema Bošnjacima i nas pretvarati u ratnički faktor. Prema tome, on je to namjerno rekao da bi izazvao kaos i skrenuo pozornost zbog opće mržnje prema  njemu i njegovoj supruzi, koja postoji  u bošnjačkom korpusu – istaknuo je Radončić.

 Komentirajuću neodržavanje sjednice državnog Parlamenta i Vijeća ministara, Čović je kazao kako su jučer znali da se neće održati sjednica Parlamenta jer je jučer bio kolegij. 

- Precizno nam je kazano da predstavnici srpskog naroda danas neće nazočiti. Razgovarao sam s Borjanom Krišto koja je otišla na sjednicu i konstatirala da kvoruma ima, ali nema mehanizma za  donošenje odluka - pojasnio je Čović.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.