17.11.2017. 17:25
0
Draško Aćimović podnio ostavku na funkciju ambasadora BiH u Belgiji, pa pristupio SDP-u BiH
Ambasador Bosne i Hercegovine u Belgiji Draško Aćimović koji je podnio ostavku na tu funkciju 14. novembra pristupio je SDP-u BiH, potvrđeno je to na konferenciji za novinare koju je ta partija organizovala danas u Sarajevu. On će biti jedan od potpredsjednika te partije iz bh. entiteta Republika Srpska.

Aćimović je rođen 1965. u Banjaluci. Studirao je u Austriji i Bugarskoj, a stručnjak je za pitanja osiguranja. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu državnog univerziteta Svishtov u Bugarskoj, doktorirao na Državnom Univerzitetu Mariopul u Ukrajini. Učestvovao je u reformama tržišta osiguranja u istočnoj Evropi. Služi se s pet stranih jezika.

Aćimović je u pismu ostavke na poziciju ambasadora od prije nekoliko dana naveo da je “nakon višemjesečnog razmišljanja, analize cjelokupne situacije, ali i činjenice da se već duže vrijeme Bosna i Hercegovina nalazi kako u političkoj, tako i u ekonomskoj krizi, donio odluku da se povuče s pozicije ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Belgiji”…

“Kao odgovoran čovjek koji je uvijek nastojao stajati iza svojih riječi i djela, odlučio sam da se povučem s pozicije ambasadora BiH u Kraljevini Belgiji i aktivnije uključim u politički život u Bosni i Hercegovini. Želja mi je da se stvaranjem preduslova za dijalog i kompromis, pokrenu pozitivni procesi i poboljša ekonomska situacija”, naveo je Aćimović u pismu Predsjedništvu BiH.

Danas je i zvanično pristupio SDP-u BiH.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.