21.11.2017. 15:13
0
Suspendovana v.d. dekanese Medicinskog fakulteta Amela Kulenović
Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj suspendovao je dužnosti v.d. dekanese Medicinskog fakulteta u Sarajevu Amelu Kulenović. Više informacija iz Rektorata bit će saopćeno tokom dana.

V.d. dekanese Amela Kulenović danas je rektoru podnijela ostavku na funkciju koju obavlja proteklih pet mjeseci od nasilne smjene Almire Hadžović-Džuvo.

Inače, cijeli problem je nastupio nakon što je po novom Zakonu o visokom obrazovanju KS trebalo popuniti Nastavno-naučno vijeće Medicinskog fakulteta, a što je u više navrata bezuspješno pokušavala dr. Kulenović. Prema Zakonu NNV treba imati oko 150 članova umjesto 84 koliko je imalo ranije. Prema tvrdnjama izvora agencije Patria, održavanje sjednica NNV-a opstruirala je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović. Njoj su zasmetala imena ljekara koja više nisu uposlenici KCUS-a, ali bi trebali biti članovi Medicinskog fakulteta. 

U čitavoj ovoj situaciji stopirani su važni procesi na ovom fakultetu, od odbrane studentskih radova do izbora i imenovanja u akademska zvanja. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.