24.11.2017. 12:00
1
Zvizdić:Cilj je jasan i sa njega nećemo skrenuti – to je put ka euroatlantskim integracijama
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku svim Bosancima i Hercegovcima u povodu Dana državnosti u kojoj piše:


- Drage građanke i dragi građani, čestitam vam Dan državnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Toga dana, 25. novembra 1943. godine, Bosna i Hercegovina je obnovila svoju hiljadugodišnju državnost i ponovo postala samostalna država u kojoj, dogovorom njenih građana tada, a i danas, ravnopravno žive konstitutivni narodi i svi ostali dobronamjerni građani.

Danas, kada se prisjećamo trnovitog puta kojim smo prošli na putu ka samostalnosti, prisjećamo se svih Bosanaca i Hercegovaca koji su branili i odbranili suverenitet i teritorijalni integritet naše države, i koji su donijeli mir kako bi Bosna i Hercegovina nastavila tradiciju zajedničkog života isprepletenog različitim kulturama i religijama.

Danas  je Bosna i Hercegovina okrenuta budućnosti i predana ostvarenju strateških ciljeva, a to su članstvo u Evropskoj uniji i NATO savezu, ekonomski razvoj, vladavina prava i unapređenje dobrih odnosa sa našim susjedima. Kontinuirana provedba brojnih reformi vodi ka  privrednim oporavku i rastu, u cilju poboljšanja konkurentnosti naše države i standarda naših građana. Naš cilj je jasan i sa njega, sasvim sigurno nećemo skrenuti – to je put ka euroatlantskim integracijama koje će učvrstiti našu stabilnost i sigurnost, i stvoriti uvjete za prosperitet bosanskohercegovačkog društva u cjelini.

Dragi građani Bosne i Hercegovine, odluke kojima je obnovljena naša državnosti nas obavezuju da znamo i čuvamo istinu o hiljadugodišnjem identitetu naše države.

Sretan vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine - navodi se u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

(NAP/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.