24.11.2017. 21:37
1
"Od Mladićeve komande u Sarajevu je ubijeno 1.500 građana srpske nacionalnosti"
Nisu bili samo Bošnjaci civilne žrtve u Sarajevu. U Sarajevu je slovom i brojem, poimenično, ubijeno 1.500 civila srpske nacionalnosti od strane Mladićeve komande, kazao je u emisiji “Tema TV1” Mirsad Tokača direktor Istraživačko-dokumentacionog centra.

 Meni je strašno čuti ovih dana tezu da je to antisrpski sud. Reći ću jednu stvar za koju je dijelom sud kriv, a dijelom i mi, jer na to nismo dovoljno pažnje obraćali, pišu “Vijesti“.

“Nakon sve te halabuke i rekacija da je to antisrpski sud, treba napomenuti da je Mladić osuđen za opsadu Sarajeva. U Sarajevu je slovom i brojem, poimenično, ubijeno 1.500 civila srpske nacionalnosti od strane Mladićeve komande. To je broj imena i prezimena ubijenih ljudi i do tog broja sam ja došao. 463 žene, srpske nacionalnosti, 543 građanina srpske nacionalnosti samo u Općini Centar. Kako to može biti antisrpski sud, ako su generali Mladić, Galić, Milošević i Karadžić osuđeni za opsadu Sarajeva”, rekao je Tokača.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.