25.11.2017. 11:15
0
Nezavisni blok: 25. novembar je putokaz za ovu zemlju
Zahvaljujući ZAVNOBiH-u imali smo osnovu za našu nezavisnost 1992. godine, tako da s pravom 25. novembar slavimo kao svoj Dan državnosti.

Historijske činjenice su na strani ZANOBiH-a, a u njegovom sadržaju utvrđeni ključni elementi modernog društva, pa i danas najvažniji – da Bosna i Hercegovina ne može biti ekskluzivno vlasništvo nijednog od triju njeznih konstitutivnih naroda - navodi se u saopćenju za javnost Nezavisnog bloka (NB).

Čestitajući svim građanima BiH Dan državnosti iz ove stranke ističu kako je ZAVNOBiH bio vizionarski važan za ovu zemlju, o čemu najbolje govori podatak da se u Mrkonjić Gradu skupilo 247 delegata svih nacionalnosti iz svih krajeva BiH koji su na bazi unutrašnjeg konsenzusa donijeli odluku o svojoj budućnosti, svrstavanje na stranu antifašista i otvaranje društva ka modernom razvoju.

-Aktuelni politički lideri danas pokazuju koliko su daleko od takvih odluka i vizije. Jučerašnji incident u Mostaru, nadalje, pokazuje da je ZAVNOBiH trn u oku onima koji ovu državu žele podijeliti po etničkim šavovima. Nama u Nezavisnom bloku je 25. novembar putokaz ka evropskoj perspektivi, ka modernoj državi zasnovanoj na unutrašnjem dogovoru i afirmaciji države Bosne i Hercegovine i njenih institucija. Ovo mora biti zemlja za sve naše ljude na čitavnom njenom prostoru, izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, navodi se u saopćenju.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.