28.11.2017. 11:15
0
Čeka se odluka o učešću delegacije sirijske vlade na pregovorima u Ženevi
Delegacija sirijske vlade na mirovnim pregovorima u Ženevi uz posredovanje UN-a još nije napustila Damask i očekuje se da tokom dana objavi da li će učestvovati u razgovorima, javile su provladine novine Al Watan.


Mirovni posrednik UN-a za Siriju Staffan de Mistura izjavio je u ponedjeljak da sirijska vlada još nije potvrdila da li će ove sedmice prisustvovati osmom krugu mirovnih pregovora u Ženevi, ali je kazao "da ćemo od njih uskoro nešto čuti o tome". 

Al Watan je javio u ponedjeljak da je delegacija odgodila planirani odlazak na razgovore koji su trebali početi danas zbog insistiranja opozicije da  predsjednik Bashar al-Assad napusti vlast.

Čelnik opozicijske delegacije u Ženevi Nasr Hariri izjavio je kako mu je cilj da rezultat pregovora bude Assadov odlazak s vlasti,prenosi Reuters.

Zvaničnici sirijske vlade nisu bili odmah dostupni radi komentara.

Vjeruje se da neće biti nikakvih pomaka u pregovorima jer Assad i njegovi saveznici insistiraju na potpunoj vojnoj pobjedi a njegovi protivnici se drže svog zahtijeva da on ode s vlasti.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.