3.12.2017. 22:56
0
Nikšić i Komšić od Plenkovića očekuju izvinjenje žrtvama
Hrvatski premijer Andrej Plenković trebao bi uskoro doputovati u Mostar, a prema najavama iz Zagreba on bi trebao doći u Hercegovinu da smiri Hrvate nakon haške presude bivšim čelnicima samoprogalašene Hrvatske zajednice Herceg-Bosna, ali i da prenese podršku hrvatskom narodu u BiH.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikišić i predsjednik DF-a Željko Komšić smatraju da bi Plenković na prvom mjestu trebao doputovati u Sarajevo, i izviniti se žrtavama.

„Zar je problem gospodinu iz Hrvatske iz HDZ-a da kaže dobro eto to je bilo, šta ćemo sad, izvinjavamo se, hajdemo sad u budućnost, a oni koji su odgovorni neka za to snose odgovornost ili nek bar nemaju miran san ako ništa drugo“, rekao je Nikšić tokom sesije Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Kruga 99" danas u Sarajevu

„Onima koji su izgubili nekog ne može biti  presuda satisfakcija ali kao ljudska riječ, kao zalog za budućnost mogla bi biti neka satisfakcija“, istakao je predsjednik SDP BiH. Dodao je da se nada da će se hrvatsi premijer, kako je rekao, presabrati gdje dolaze i prije svega izviniti se žrtvama.

„Politika HDZ-a kako onoga ovdje tako i onoga u Hrvatskoj jeste da na tome grade političku poziciju i da na račun te priče dođu do određenih političkih ciljeva“, rekao je Komšić. On je hašku presudu ocijenio kao presudu politici, „ljudima koji su je kreirali i provodili, a koja je imala svoju zločinačku stranu i zbog koje se mora odgovarati“.


(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.