4.12.2017. 16:39
1
Nikšić i Radončić nakon sastanka sa komesarom Hahnom: Nismo optimistični
Komesar Evropske unije za proširenje Johannes Hahn poručio je danas u Sarajevu tokom sastanka sa bh. liderima da Evropa unija od BiH tražio isključivo evropske vrijednosti i reforme koje se tiču standarda građana.

Na sastanku sa Hahnom prisustvovali su predsjednik SDA Bakir Izetbegović, SDS-a Vukota Govedarica, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, SDP-a Nermin Nikšić, DF-a Željko Komšić, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Na sastanku su bili i predsjednik NDP-a Dragan Čavić, PDP-a Branislav Borenović, lider HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, BPS-a Sefer Halilović, SP-a Petar Đokić, te predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.
 
Nikšić i Radončić rekli su nakon sastanka da nisu optimistični po pitanju daljih reformi u BiH.

"Tri ključna pitanja su postavili pred nas: ruralna strategija, budžet BiH i akcize. Nažalost, ne dijelim njihov optimizam. Moguće da i postoji neka većina koja će izglasati zakone o akcizama, ali na osnovu ovog sastanka bilo je jasno kojim putem idemo, rekao je Nikšić, dodajući da ni nakon godinu dana BiH još nema odgovora na Upitnik, dok su neke zemlje u regionu to uradile za samo nekoliko sedmica, poput Crne Gore kojoj je trebalo četiri mjeseca i 22 dana, što je rekord u regionu.

"Sastanak je bio vrlo direktan, gospodin Hahn je dao veliki impuls da stvari krenu naprijed. S obzirom na stanje u BiH, ja nisam optimista", izjavio je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, prenosi NAP.

(NAP/Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.