11.12.2017. 9:40
0
Općina Stari Grad Sarajevo će svečano sa građanima obilježiti 40. rođendan
Općina Stari Grad obilježava 40. godina od svog osnivanja i priprema proslavu za građane koja će se održati 27. decembra na platou ispred zgrade Općine. Tog dana na platou će biti organizovana prezentacija i degustacija tradicionalnih specijaliteta, ali i slatkiša, kolača, sokova, uz nagradne igre za građane. Proslava rođendana Općine Stari Grad sa građanima planirana je od 11-13,00 sati, a za proslavu se sprema i velika rođendanska torta.

Općina Stari Grad želi ovaj značajan jubilej proslaviti sa svojim građanima, a istovremeno izražava veliku zahvalnost svim firmama i privrednim subjektima koji su odlučili dati svoj doprinos. Povodom jubileja štampana je i publikacija „Općina Stari Grad – povodom 40 godina od osnivanja“ koja govori o višestoljetnom razvoju Starog Grada, epohama i periodima kroz koje je prolazio, utemeljenju grada, izgradnji prvih objekata, te osnivanju same Općine 1977. godine.

Skupština Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine na sjednicama Društveno-političkog vijeća i Vijeća opština održanim 16.decembra 1977. godine, donijela je Zakon o obrazovanju opština Sarajevsko polje i Stari grad Sarajevo, koji je potpisao tadašnji predsjednik Predsjedništva SRBiH Rato Dugonjić. Zakon o obrazovanju opština Sarajevsko polje i Stari grad Sarajevo objavljen je u Službenom listu SRBiH, 27.decembra, 1977. godine. 

Prema tom Zakonu, područje opštine Stari grad Sarajevo obuhvatalo je naseljena mjesta: Barice, Blizanci, Bulozi, Donje Biosko, Donje Međuše, Dovlići, Faletići, Gornje Biosko, Gornje Meduše, Hreša, Kumane, Njemanica, Močioci. Sarajevo dio koji pripada ovoj opštini utvrđen granicom određenom u ovom Zakonu, Studenkovići i Vučija Luka.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.