11.12.2017. 14:20
0
BiH i Kina jačaju odnose u oblasti sigurnosti i turističke saradnje
Uspostavljanje bezviznog režima za putovanja građana Bosne i Hercegovine i Kine značajno će poboljšati odnose između dviju zemalja, a posebno će unaprijediti turističku i poslovnu saradnju, ocijenila je ambasadorica Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo.

Ambasadorica Bo zahvalila je danas tokom sastanka ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću za izniman doprinos na uspostavi bezviznog režima, koji je izazvao veliku pažnju u kineskim medijima.

- Nakon ratifikacije tog sporazuma očekujemo dolazak velikog broja turista i poslovnih ljudi iz Kine i zajedno treba da napravimo dobar ambijent za njihov boravak u BiH - istakla je.

Između ostalog, planirano je uspostavljanje zajedničkih policijskih patrola tokom turističke sezone, što će povećati osjećaj sigurnosti kod gostiju iz te zemlje.

Na sastanku je razgovarano i o unaprjeđenju saradnje u drugim segmentima sigurnosti, između ostalog i organiziranja obuka za pripadnike specijalnih policijskih jedinica, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

 

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.