12.12.2017. 14:24
0
Čavić: Opozicija napušta parlament RS i najavljuje dalju borbu
Opozicija neće učestvovati u radu Narodne skupštine, jer smatra da Vlada RS-a predlaganjem budžeta za 2018. i Programa ekonomskih reformi po hitnom postupku, krši Ustav i zakone, najavio je danas poslanik NDP-a Dragan Čavić.
Istakao je da se to odnosi na ovu sjednicu, a da će o daljim oblicima političke borbe odlučiti zajedno s drugim stranakama Saveza za promjene.

- Ovu Skupštinu pod hitno treba raspustiti i pozivam predsjednika RS-a da to uradi, jer se krše zakoni koje je usvojila, kao i skupštinski Poslovnik. Čak je 11 odredbi zakona prekršeno po pitanju predlaganja budžeta RS-a za 2018. - rekao je Čavić novinarima.

Podsjetio je da je opozciija blokadama rada parlamenta pokušavala da ukaže na te pojave, te tražila da se stanje poboljša i rad parlamenta i Vlade dovede u zakonske okvire, ali bez rezultata.

U Narodnoj skupštini RS-a ni nakon tri i po sata rasprave nije usvojen dnevni red, na koji primjedbe iznose poslanici opozicije, jer smatraju da je neprihvatljuvo je da Vlada RS-a ponovo budžet predlaže po hitnom postupku.

Entitetska vlada zatražila je posebno zasjedanje, na kojoj bi po hitnom postupku trebalo da budu razmatrani prijedlozi programa ekonomskih reformi RS-a za 2018.-2020. godinu i budžeta RS-a za 2018.

Na posebnom zasjedanju trebalo bi, između ostalog, da budu razmatrane i odluke o dugoročnom i kratkoročnom zaduživanju RS-a za 2018. godinu.


(FENA/Ajla Hurko)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.