12.12.2017. 15:24
0
Tegeltija: Žao mi je što je opozicija 'pobjegla' iz parlamenta
Ministar finansija RS-a Zoran Tegeltija izrazio je žaljenje što je opozicija napustila danas sjednicu Narodne skupštine RS, te smatra da nije prekršen zakon predlaganjem da se po hitnom postupku razmatra budžet RS-a za 2018. i Program ekonomskih reformi do 2020.

- Žao mi je što je opozicija 'pobjegla' sa sjednice i što nisu iskoristili priliku da se razgovora o ovim dokumentima, za koje smo sigurni da su dobri – rekao je Tegeltija novinarima.

Podsjetio je da su predstavnici Vlade usaglasili budžet sa socijalnim partnerima.

- Od uspostave RS po prvi put imamo i mišljenje Fiskalnog savjeta RS-a o ovim dokumentima – rekao je entitetski resorni ministar i pokazao i izjavu o fiskalnoj odgovornosti, reagujući na tvrdnje opozicije da je nisu vidjeli.

Poslanici iz stranaka opozicije napustili su danas sjednicu Narodne skupštine RS, nakon što nije prihvaćen njihov zahtjev da se budžet RS-a za 2018. i Program ekonomskih reformi do 2020. razmatra u redovnoj, a ne hitnoj proceduri.

Vladajuće stranke nisu prihvatile zahtjev opozicije i da se preostale tačke dnevnog reda razmatraju u redovonoj proceduri, među kojima su i odluke o dugoročnom i kratkoročnom zaduživanju RS-a za 2018. godinu, te prijedlozi zakona o izmjenama zakona o zaduživanju, dugu i garancijama, doprinosima, te dječijoj zaštiti. 

Nakon što su poslanici SDS-a, PDP-a i NDP-a napustili skupštinsku salu, poslanici vladajućih stranaka nastavili su zasjedanje, raspravom o Programu ekonomskih reformi do 2020.godine, koji je obrazložila entitetska premijerka Željka Cvijanović.

(Fena/Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.