14.12.2017. 12:47
0
Premijera komične opere 'Viva la mamma ili operne zgode i nezgode' u NPS-u
Komična opera Gaetana Donizettia "Viva la mamma ili operne zgode i nezgode" čiju režiju potpisuje Aleksandar Nikolić, premijerno će biti izvedena u subotu, 16. decembra, u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Redatelj Nikolić kazao je danas u Sarajevu da predstava govori o ljudima sa 'druge strane plišane zavjese', o njihovim nadama, tragedijama, ali i herojstvu.

- To je rijetka priča u operskoj literaturi gdje umjetnici igraju sami sebe i to je dokumentarni materijal, ali kroz prizmu komedije - kazao je Nikolić i pohvalio rad Hora Opere NPS i Sarajevske filharmonije.

Ana Zorana Brajović koja se našla u ulozi dirigentice kazala je da opere obično imaju tragične završetke, ali da je operna komedija najveći izazov u njenom poslu.

Pojasnila je da je opera najkompletniji tip umjetničkog izražavanja te da je sjedinjenje svih elemenata u jedno vrlo zahtjevno.

Predstavu "Viva la mamma ili operne zgode i nezgode" nazvala je vanvremenskom kompozicijom koja publici nudi genijalnu interpretaciju svih učesnika.

Direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Hašimbegović smatra da je ta duhovita i šaljiva opera dokaz kvalitete zajedničkog rada autorskih timova te je izrazila nadu da će publici pružiti nezaboravan doživljaj.

Naglasila je da je to predstava o teatru i umjetnicima te da je u skladu sa novogodišnjim praznicima.

Uloge tumače, između ostalih, Aida Čorbadžić, Jasmin Bašić, Melisa Hajrulahović-Tomić i Ivan Šarić, a koreografiju potpisuje Aleksandar Ilić.

(FENA/Ajla Hurko)




0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.