14.12.2017. 14:21
0
SOS Dječija sela BiH: Danas u Sarajevu održana konferencija pod nazivom "Glasovi mladih koji napuštaju alternativnu brigu"
Na danas održanoj konferenciji pod nazivom "Glasovi mladih koji napuštaju alternativnu brigu", prezentirana je "Analiza stanja i potreba mladih koji izlaze iz brige".

Ovu prezentaciju je provela organizacija SOS Dječija sela BiH. 

"Danas smo se skupili ovdje da bismo zajedno sa mladima koji izlaze iz brige adresirali potrebe koje su vezane za zapošljavanje. Alarmantni su podaci vezani za odlaske mladih iz BiH, a možete zamisliti kada 66 posto mladih u BiH ne radi koliko je onih koji su izašli iz brige", rekao je danas Amir Omanović, nacionalni direktor Organizacije SOS Dječija sela BiH.

Na konferenciji je rečeno da Analiza predstavlja značajan iskorak u razumijevanju potreba i problema sa kojima se suočava ova populacija mladih.

"Želimo saslušati ili čuti te glasove mladih koji izlaze iz brige kako bismo mi, prije svega SOS Dječija sela BiH, a ja se nadam i drugi akteri, akademska zajednica koja nam daje veliku podršku, Federalno ministarstvo za rad i socijalnu politiku, pokušali kreirati programe/projekte kroz koje ćemo adresirati sve te potrebe"
, rekao je Omanović.

"Najveći problem jeste što ti mladi ljudi nekako ostaju sami, nemaju tu neku podršku od strane vlasti i to je ustvari gorući problem i problem bukvalno na teritoriji cijele BiH, obzirom da smo radili istraživanja na sedam lokacija, uključujući dva entiteta, i to je pitanje na koje su svi, manje ili više, odgovorili isto", rekao je Milan Todorović, predsjednik Udruženja mladih Nautilus.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Organizacije SOS Dječija sela iz Srbije, Hrvatske i Albanije, te su podijelili svoja iskustva i rješenja kojima se nastoji unaprijediti položaj djece i mladih bez roditeljskog staranja u njihovim zemljama.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.