18.12.2017. 14:40
0
Uručeni ugovori o stipendiranju 209 učenika i 164 studenta
Općinsko vijeće Ilidža na prijedlog Općinskog načelnika donijelo je Odluku o stipendiranju 373 talentirana učenika i studenta u školskoj/akademskoj 2017./2018. godini u ukupnom iznosu od 344.460 KM.

Kako se navodi u saopćenju press službe Općine Ilidža, Odlukom će biti stipendirana 164 učenika srednjih škola i 209 studenata.

Mjesečni iznos stipendije za učenike i studente prve godine je 78 KM, a za studente od druge do šeste godine kreće se u rasponu od 96 do 120 KM zavisno od postignutog rezultata u prethodnoj godini. Stipendije će se isplaćivati deset mjeseci, a dodijeljena sredstva se ne vraćaju.

Načelnik Općine Ilidža Senaid  Memić danas je u sali Općine Ilidža upriličio prijem i podjelu ugovora o stipendiranju za talentovane učenike i studente.  

Kako je kazao u prigodnom obraćanju načelnik Memić, stipendiranje talentiranih učenika i studenata je investiranje u budućnost, te mu dodjela ugovora o stipendiranju predstavlja najdražu obavezu.

 (FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.