23.12.2017. 9:51
0
Ko je Muradif Hamzabegović: Osuđen na šest godina zatvora i 20.000 KM zbog krijumčarenja migranata, nakon toga otišao u Siriju da ratuje
Muradifu Hamzabegoviću, 57-godišnjaku rodom iz Zvornika, s posljednjom poznatom adresom u Tuzli, nedostupnom hrvatskom i bosanskom pravosuđu – kojeg optužnica tereti za protuzakonito prebacivanje migranata preko državne granice, suđenje u riječkom Županijskom sudu počinje 17. januara ove godine, prenosi Novi list.

Kako navodi Novi list,  Hamzabegović je otišao u rat u Siriji, a uz to ima deblji kriminalni dosje u BiH, osuđivan je i za delikt zbog kojeg će se procesuirati u Rijeci.

Lice Muradifa Hamzabegovića i dalje se nalazi na potjernici Interpola, kao člana kriminalne organizacije koja se bavi krijumčarenjem ljudi. 

Muradif Hamzabegović je, među ostalim, u medijima spominjan u kontekstu pogibije 21-godišnjeg stanovnika zeničkog naselja Gornja Gračanica koji je u rat u Siriji, otišao samo tri-četiri mjeseca prije tragične smrti. Na daleki je put, navodno, krenuo kombijem upravo u vlasništvu Muradifa Hamzabegovića – čovjeka s, kako se navodi, debelim policijskim dosjeom – preko Srbije, Bugarske i Turske.

Hamzabegović je prije pet godina presudom Suda BiH osuđen na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 20.000 KM zbog krijumčarenja migranata, kojima je naplaćivao po 1.500 eura za ilegalni ulazak u zemlje zapadne Europe. No, kako pišu mediji u našoj zemlji, Hamzabegović je – umjesto u zatvor – otišao u Siriju, s namjerom da se duže vrijeme ne vrati u BiH, dodaje N1.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.