30.12.2017. 12:25
0
Svrgnuti egipatski predsjednik osuđen na tri godine zbog vrijeđanja pravosuđa
Egipatski sud je u subotu osudio svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija na tri godine zatvora zbog vrijeđanja pravosuđa, izvijestila je državna televizija.

Ostalih 18 članova Mursijevog Muslimanskog bratstva također je dobilo istu kaznu po istim optužbama, izvještava Xinhua.

Oni su optuženi za vrijeđanje pravosudnog sistema, određenih sudija i izazivanje mržnje protiv njih, navodi se u objašnjenju presude.

Mursi trenutno služi 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog izazivanja nasilnih sukoba između njegovih pristalica i protivnika krajem 2012. godine i 25-godišnju zatvorsku kaznu zbog davanja tajnih dokumenata Kataru.

Većina čelnika Muslimanskog bratstva trenutno se također nalaze u pritvoru, a mnogi od njih su dobili smrtne kazne s mogućnošću žalbe, kao i duge zatvorske kazne zbog različitih optužbi koje uključuju krivična djela od izazivanja nasilja i ubistva do špijunaže i bijega iz zatvora.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.