12.1.2018. 13:40
0
Pozlilo dvojici rudara koji šrajkuju glađu
Dvojici rudara Rudnika mrkog uglja Zenica koji štrajkuju glađu u Domu rudara u Zenici pozlilo je.

Rudar Omer Karalić je ostao bez svijesti, a okupljeni rudari priskočili su mu upomoć, vadili su mu jezik, davali vještačko disanje, masirali srce i umivali ga vodom sve do dolaska ekipe Hitne pomoći.

Po dolasku Hitne pomoći, medicinsko osoblje na nosilima je iznijelo Karalića iz Doma rudara, a potom mu je pružena ljekarska pomoć…

“Jedan od naših rudara je pao u komu, a još jednom je pozlilo neposredno nakon toga. Odmah je došla Hitna pomoć i policija zajedno s komesarom Semirom Šutom. Nama su se vratile kolege koji imaju srčane mane i ne znamo kako će sve završiti”, izjavio je jedan od rudara, Tehvid Smriko.

Osim Karalića, trojica teško oboljelih rudara tokom noći su poslani kući. Jedan boluje od leukemije, dok druga dvojica imaju srčanih problema, odnosno, ugrađeni su im bajpasi.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.