16.1.2018. 16:10
0
Mostar se oprostio od Predraga Lucića: Dragi Mostarci, žurim sad u Rondo na piće sa Šantićem. Aleksa jedva čeka da upozna bilmeza koji mu je upropastio pjesmu
U dvorani hotela Bristol, Centar za kritičko mišljenje, portal Tacno.net, Centar za mir i multietničku saradnju i Mostarski krug organizovali su večer sjećanja na novinara, pjesnika, dramaturga i velikog prijatelja Mostara, Predraga Lucića

U emotivnim obraćanjima o Predragu su govorili: Nedžad Maksumić, Elvedin Nezirović, Štefica Galić i Amer Bahtijar, piše portal Tacno.net

Video priloge o Predragu priredio je novinar i predsjednik Mostarskog kruga, Alija Behram. Na kraju je Nijaz Hodžić Hodža, komandant odbrane Mostara i prijatelj Predragov pročitao pismo Predraga Lucića Mostarcima koje je napisao Boris Dežulović, a mi vam ga prenosimo...

 



Dragi moji mostarski prijatelji,

šaljem vam ovo kratko pismo preko moga druga Hodže. Nadam se da će stići na vrijeme, jer bilo je nekih administrativnih pizdarija gore, dok su se dogovorili nose li poštu anđeli sa zapadne ili meleci s istočne obale, pa sam na kraju poslao preko jednog budiste što se reinkarnirao u galeba, pa ga dopao deponij u Vrapčićima.

Samo kratko da vam javim, dragi prijatelji, da sam sretno stigao i smjestio se, i da je sve u redu. Mnogo mi je pomogao Izet Mujić, koji me zamolio da vam prenesem njegove pozdrave, i posebno da pozdravim stare drugove i kolege u hotelu Bristol. Stampi je ovdje tek dva mjeseca. ali već je legenda, poznaje sve i svakoga, pa mi je i smještaj riješio preko reda. Sveti Petar mi vrtio papire i vidim ja, sve se nešto mršti, taman da će zvati Staroga, kad mu Stampi upao, “hajde bola Pero ne zajebavaj čovjeka, ako ga nećete vi uzet ćemo ga mi”.

Onda mi je sredio i pograničnu vizu, pa sam malo vamo, malo tamo. Kaže Stampi, ako hoću, da će mi sredit i hurije: ne može, veli, svih sedamdeset dvije, ali može barem dvadesetak.

Samo još da vam zahvalim na onom oproštaju na Starome mostu. Baš sinoć bio sam u kafani Rondo – nisam, eto, pojma imao da i kafane odlaze u raj – i sjedio s Ilijazom, pa sam ga zajebavao da čak ni njemu u čast nisu osvijetlili Stari most. A on mi kaže, “šta bi tek bilo da si znao pjevat!”.

Eto, dragi moji Mostarci, žurim sad opet u Rondo na piće sa starim Šantićem. Kaže Stampi da Aleksa jedva čeka da upozna bilmeza koji mu je upropastio pjesmu.

Sve vas puno pozdravljam i volim,

Vaš Predrag

 

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.