23.1.2018. 8:34
5
Vučić o hapšenju Dodika: Jeste li vi normalni? Šta hoćete, da pravimo granicu onakvu kakva je nekada ranije pravljena?
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom dogovoriti da u aprilu, za kada je najavljena njegova posjeta Mostaru, zajedno posjete dio Hercegovine koji pripada RS-u i da vidi kako Srbija može da pomogne tom kraju.

"Dogovoriću sa Dodikom da zajedno posjetimo dio Hercegovine gdje su Srbi, šta on odredi, Trebinje, Gacko, Bileću, Nevesinje. Mislim da Srbija gradi vrtić u Trebinju. To je ono što mi možemo da pomognemo. Ne možemo da pomognemo u oružju, ali možemo školama, vrtićima, univerzitetima", rekao je Vučić sinoć za Televiziju "Happy".

On je rekao i da je njegovo mišljenje da je neko snažan koliko zna, te da stoga Srbija podržava rad "Andrićevog instituta" u Višegradu i, kako je naglasio, nema nikakav problem sa tim. 

"Pomagaćemo Republiku Srpsku u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, u skladu sa našim obavezama, u skladu sa tim koliko možemo, a, kao što vidite, možemo. Ljudi u Republici Srpskoj su zahvalni za to", istakao je Vučić. 

Na konstataciju da postoje stalni pokušaji destabilizacije Srpske, Vučić je naveo da ne sumnja da će takvih pokušaja biti, ali da je uvjeren da to nikome neće uspjeti. 

"Nadam se da će svi u Republici Srpskoj da se ujedine, da to razumiju. Da se politički protivnici ujedine i da razumeju da je Republika Srpska najvažnija, prosto vjerujem u to", rekao je Vučić. 

On je podsjetio da je prošle godine od Beograda traženo da privede predsjednika Srpske Milorada Dodika zbog neke vile. 

"Bio je zvaničan zahtev za privođenje predsjednika Republike Srpske prije godinu dana. Zamislite da Srbija privodi predsjednika Republike Srpske. Jeste li vi normalni? Šta hoćete, da pravimo granicu onakvu kakva je nekada ranije pravljena? Da ne puštamo naš narod da uđe u Srbiju, da ne damo našem narodu koji hoće da ide u Srpsku i u BiH da pređe granicu? Tako nešto se nikada neće dogoditi", poručio je Vučić. 

(Srna / Haris Ahbabović)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.