31.1.2018. 10:15
0
Savjetnik generalnog sekretara UN-a za prevenciju genocida u posjeti BiH
Na poziv državne ministrice za ljudska prava i izbjeglice Semihe Borovac u višednevnu posjetu Bosni i Hercegovini doputovat će specijalni savjetnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za prevenciju genocida Adam Dieng.

Tokom posjete Bosni i Hercegovini Dieng planira održati sastanke i sa članovima Predsjedništva BiH, ministrom vanjsklih posova BiH Igorom Crnatkom, v.d. glavne tužiteljice Bosne i Hercegovine Gordanom Tadić, predsjednicima entiteta Marinkom Čavarom i Miloradom Dodikom te predstavnicima nevladinih i međunarodnih organizacija u našoj zemlji.

Borovac i Dieng će u četvrtak (1. februara) održati konferenciju za novinare uoči zajedničke posjete memorijalnim centrima Potočari i Donja Gradina, gdje će odati počast žrtvama genocida, saopćeno je iz Ministastva za ljudska prava i izbjeglice.


(Patria/Admir Oručević)

UNPosjeta
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.